Mostrar Menú
Art

Els Museus de Manresa se sumen al Dia Internacional dels Museus

El mes de maig torna la cita amb el Dia Internacional dels Museus

Els Museus de Manresa se sumen al Dia Internacional dels Museus

Del 15 al 18 de maig els museus de Manresa tornen a obrir les seves portes i a oferir activitats per a tots els públics

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, impulsat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) des de fa més de 40 anys per posar en valor la tasca que fan els museus en el desenvolupament de la societat. I des de fa anys els equipaments museístics de Manresa s’hi sumen amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats diverses. 

Enguany l’ICOM proposa el lema "El futur dels museus: recuperar i reimaginar", amb el què es convida els professionals que treballen als museus i tota la ciutadania a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de cara als reptes socials, econòmics i mediambientals del present. En un moment crucial per la nostra societat cal que els museus participin en el canvi de paradigma i es reafirmin en el seu valor essencial per a la construcció d’un futur just i sostenible. És així com es plantegen la seva tasca també els museus de Manresa, amb l’objectiu principal de contribuir a encarar els reptes actuals a partir del patrimoni i la creativitat i a servir a la comunitat.  

Les activitats, enguany, podran tenir un format presencial, cosa que fa un any va ser impossible, tot i que seran limitades a causa de les restriccions derivades a la Covid-19 i es faran amb totes les precaucions requerides. Es pot consultar el programa sencer a: www.manresa.cat/DIM

Des del Museu de Manresa hem programat les següents activitats:

Diumenge 16 de maig

PORTES OBERTES eMM2 - Espai Memòries, Magatzem Lapidari del Museu de Manresa

L'espai preserva la col·lecció d'elements de pedra del museu provinents principalment de l'enderroc de les esglésies de la ciutat que es va fer durant la Guerra Civil. Amb la intervenció artística "El que diuen les pedres callen els arbres" de l'artista Jesús Galdón s’ofereix una mirada transversal i contemporània del patrimoni.

Diumenge 16 de 10 a 14h, portes obertes (amb control d'aforament, no cal inscripció).

A les 11h i a les 12:30h visita guiada (amb inscripció prèvia a museu@ajmanresa.cat i a 938741155, tancament d'inscripcions el divendres 14 a les 14h)

 

Dimarts 18 de maig

Museu de ManresaLa ceràmica desapareguda: una aventura a la Manresa Medieval

Presentació del joc virtual sobre el patrimoni medieval de la ciutat(acte restringit a la  premsa).

El joc es podrà trobar a www.museudemanresa.cat